Жертвите на коронавируса в Турция през последното денонощие са 290 -

...
Жертвите на коронавируса в Турция през последното денонощие са 290 -
Коментари Харесай

Рекорден брой починали и заразени от Ковид в Турция

Жертвите на ковид в Турция през последното денонощие са 290 - рекорден брой, надхвърлил пиковите равнища на пандемията от предходните талази. Това заяви нощес турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа.

Общо 23 496 нови случая на инфектирани са открити на 1 септември при осъществени 302 869 теста, осведоми още министърът. Излекувани са 15 164 пациенти.

Коджа уточни в Туитър, че в случай че обстановката се резервира без смяна, през идващите две седмици ще има още четири хиляди жертви и още 335 хиляди инфектирани.

" Много хора отсрочват да се имунизират, а други се имунизират единствено с една доза и заради тези аргументи всички ние сме принудени да заплащаме такава висока цена ", съобщи министърът.

Силно се усилват новите случаи на деца на възраст сред 5 и 17 години, инфектирани с КОВИД-19 в Турция, съобщи турският професор Зафер Куругьол, представен от в. " Хюриет дейли нюз ".

Педиатърът от Егейския университет (в град Измир) уточни, че инфекциите при децата сега са по-често срещани, в сравнение с при хора над 60-годишна възраст. Същевременно честотата на заболеваемост при децата е същата като при хората под 60-годишна възраст.

Увеличава се броят на децата, които имат потребност от интензивни грижи, и множеството от тях нямат съпътстващи хронични болести, уточни Куругьол, като посочи, че интензивните отделения в педиатриите са цялостни.

Той сподели, че множеството деца имат висока температура и респираторни проблеми.

Куругьол уточни, че се чака още по-голямо нарастване на броя на децата, инфектирани с КОВИД-19, поради разпространяването на разновидността Делта на ковид и идното начало на новата образователна година.

Делта разновидността е открит при 90 % от пациентите (деца и възрастни), сподели педиатърът.

Експертът уточни, че е належащо неотложно децата в Турция на възраст над 12 години да бъдат имунизирани.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР